HTML

Fitness Guru

Tenyek es tevhitek a fitness vilagabol.

Friss topikok

Linkblog

Tóth Dani Super Body győztes, Wabba Világbajnok, Grand Prix Due Torri abszolút bajnok

2009.01.15. 17:02 Jam25

Volt egy kis időm és megint billentyűzetet ragadtam. Amiről ma írok az a testépítés és egy nagyon empatikus figura, akit Tóth Dánielnek hívnak.

Na szóval kezdjük ott a történetet, hogy Super Body 2008. Nagyon sokan próbálták idén temetni és sikeresen rászervezni ugyan arra a napra egy versenyt. Még a Mr. Olympiát, Jay Cutlert is igérték, hogy itt lesz, aztán nagy égés lett az Elite, amit csak az IFBB mentett meg a bukástól. Az ELITE szervezője biztos egy idióta lehet, hiszen nem gondolhatta épp ésszel, hogy egy bejáratott rendezvény ellen próbál szervezkedni, mint ha széllel szemben hugyozott volna. Meg is bukott, de nagyon az a barom.

Szóval a Super Body annak rendje és módja szerint nagy siker lett 7,5 millió összdíjazással legalább egy színvonalas a Body Buildingnek megfelelő rendezvény volt a Scitecnek köszönhetően, még ha a Scitec termékeket nem is szeretem. Viszont a magas nyeremények miatt sajna egy elég kis helyre költözött buli, így tömeg nyomor volt, sokan be sem jutottak és csak az előtérből nézhették a versenyt. Az országban tomboló vírusos akármi miatt sajnos több versenyző is kénytelen volt kihagyni ezt a versenyt, ha ők is színpadra tudnak állni, akkor az Open és GP kategóriák még komolyabbak lehettek volna. A GP-ben így is egy évek óta várt "csatára" volt kilátás Bognár, LaLave, Barna, Tóth Dani négyes kellő izgalmat hozott volna, ha Barna Robit sajnos a verseny közben nem teríti le az a vírus, ami több versenyzőt is visszalépésre kényszerített. Ennek ellenére látványos csata volt a harci mezőn amelyben Tóth Dani megérdemelten győzedelmeskedett.

 

 

Majd ezután nem sokkal irány Mexikó, ahol a WABBA világbajnokságot rendezték. Kíválló formában érkezett ide Dani, de rendkívül erős ellenfeleket kapott.  Itt sem kellett féltenünk hazánk fiát hiszen WABBA abszolút világbajnok és WABBA profi világbajnok is lett.

Egy kis infó a szövetségekről, hogy tudjuk hová tenni az eredményt:

Európában 3 nagy szervezet van:

IFBB- sok országban a "hivatalos" szövetség. Itt szivatják a legjobban a versenyzőket a dopping miatt, ami elég érdekes hozzáállás hiszen innen lehet kijutni a Mr. Olimpyára. Volt ebből Mo-n is kalamajka amikor a versenyzők futottak egy IFBB rendezvényről a nem várt ellenőrzés miatt :) Na mind1 Mo-n elég szar vezetése van az IFBB-nek ezért van ott a sport ahol van!

WABBA- Elég komoly szint, erősebb mint a NABBA, de valamivel gyengébb az IFBB-nél. Van profi része is.

NABBA- régi tradícionális angol szövetség

 

Végezetül az egyik legnagyobb összdíjazású verseny a Grand Pix Due Torri. Ez ígérkezett a legerősebb versenynek hiszen az IFBB világbajnok Robert Piotkowicz is ott volt a mezőnyben valamint a helyi menő Aleesandro Savi-val, aki Wabba Profi. Ennek ellenére Dani jól vette az akadályt és olasz közönség előtt, olasz bírók kiáltották ki győztesnek, mint nehéz súlyban, mint abszolútban és ezzel 5000+2000 Eurót zsebelt be.

A végén csak gratulálni szeretnék Daninak a kiválló eredményhez!!!

 

Ui: Felvet bennem egy kérdést a hazai média: Miért nem számolnak be többet sport eseményekről? Miért kell az embereknek állandóan alacsony minőségű műsorokat nézzni?

A Tóth Dani lehetne példakép, hiszen, mint emberileg, mint hozzáállásában megfelelne a kivánalmaknak. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő testmozgás, mind serkenthetné az otthon ülő tizenéveseket, hogy mozduljanak el a számítógép mellől és sportoljanak. Nem kell testépíteni, de mozogni annál inkább. Ne a TV nézés közbeni chips evés és kóla ivás tegye ki a mindennapjaikat, amivel csak a zsír nő a hasukon és fenekükön.

MOZGÁSS EMBERTÁRSAIM ÉS TANÍTSÁTOK MOZOGNI A GYEREKEKET!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnessguru.blog.hu/api/trackback/id/tr54879950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása